Intressanta fakta om tak

Här är några intressanta fakta om tak som också kan vara en hjälp när du är på jakt efter en takläggare i Stockholm för en offert för ditt tak.

Papptak kan hålla länge!

Papp är inte samma sak som låg kvalitet. När ett papptak läggs på rätt sätt och sedan underhålls kan du få ut upp till 30 år av det. Det kan till och med bli längre. En del beskriver papptaket som ett slags billigt paraply för huset. Det kan vara det bästa valet för mindre hus som finns på tomten som till exempel en friggebod.

Olika typer av tak

Formen på taket kan se lite olika ut. Den allra vanligaste är den som kallas för sadel och som helt enkelt ser ut som ett V över huset. Men det finns fler varianter som:

  • Mansardtak
  • Helvalmat tak
  • Halvvalmat tak
  • Pulpettak

Skiffertak

Skiffertaken påminner en hel del om tegeltaken men de syns inte ofta. Anledningen till att skiffertaket inte längre är så vanligt är dels priset. Men det är också svårt att lägga skiffer på tak som inte har tillräcklig vinkel så det blir inte alltid aktuellt med denna tak-form.

Nytt utseende på taket

Om du vill ha nytt utseende på ditt tak kan det vara så att du behöver ansöka om bygglov för detta. När du begär en offert från takläggare i Stockholm bör du nämna detta. De vet om det är så att du måste få bygglov för projektet innan de kan dra igång med det.

Om sotaren eller takläggaren ramlar från ditt tak

Om en sotare eller takläggare i Stockholm skulle ramla ner från ditt tak är det en så kallad arbetsplatsolycka. Arbetsplatsen är inte din bostad. Det är den som kommer för att jobba som måste bestämma sig för om vägar upp och taket är undermåliga eller inte. Det är viktigt att takläggartjänsten jobbar på ett säkert sätt både med tanke på den som ska upp på taket och på de som finns nedanför!